Gimnazjalista szalejący w kuchni. Uwielbiam piec, gotować, sprawiać tym przyjemność rodzinie. Podróże pozwalają mi rozwijać swoje umiejętności i smak. Wiele marzeń i planów na przyszłość :D Zostać Mistrzem Cukiernictwa oraz dobrym gitarzystą, bo to również moje hobby :D

środa, 24 kwietnia 2013

Wiosenna sałatka z prażonym słonecznikiem i świeżym szpinakiem

Słońce za oknem, wiosna ! Świeże warzywka i w końcu zakupiony na targu szpinak. Pyszna sałatka wiosenna :D
Na życzenie kuzynki :D



SKŁADNIKI :

- 20 listków świeżego szpinaku
- 1 średni pomidor
- 1/3 świeżego zielonego ogórka
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki oleju ze słonecznika
- garstka nasion słonecznika
- pieprz, sól


Liście szpinaku dokładnie umyć, wysuszyć, posiekać jeśli są duże. Pomidor i ogórek pokroić w kostkę, rzodkiewki w pół księżyce. Doprawić pieprzem i solą. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Szpinak ułożyć na talerzu w pierścień, na środek wyłożyć pozostałe, wymieszane warzywa. Polać olejem ze słonecznika i posypać prażonym słonecznikiem. 


Smacznego :D

3 komentarze:

  1. Dziękuję :D Na pewno jest przepyszna! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie na targu jeszcze szpinaku niet ale już nie moge się doczekać.
    Sałatka pycha :-)

    OdpowiedzUsuń