SKŁADNIKI :
- 0,5 kg mąki pszennej + 3 łyżki
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- opakowanie cukru waniliowego
- 6 łyżek cukru + 1 łyżka
- 125 ml wody
- 50 g świeżych drożdży
- 125 ml ciepłego mleka
- 3 łyżki syropu waniliowego ETERNO
- 2 łyżki roztopionego masła
- łyżeczka soli
- jajko do posmarowania chałki
- łyżka masła + 2 łyżki mąki + 3 łyżki cukru ( kruszonka )
SMACZNEGO :D
Wojtek jestem pod wrażeniem.Podobno mówią że najlepiej ciasto drożdżowe robić jak masz nerwy na kogoś i wyżywasz się wtedy na cieście zamiast na danej osobie.
OdpowiedzUsuńWypróbuje kiedyś.
Chałka wyszła Ci bajkowo:-)
Dziękuje :D A no tak to jest :D
OdpowiedzUsuńCzekam i czekam na nowe wpisy i tylko obiecujesz i nic :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńmniam... ale u Ciebie pyszności !:)
OdpowiedzUsuńZa mną też chodzi taka chałka... :) Chyba skorzystam z Twojego przepisu. :)
OdpowiedzUsuń