Gimnazjalista szalejący w kuchni. Uwielbiam piec, gotować, sprawiać tym przyjemność rodzinie. Podróże pozwalają mi rozwijać swoje umiejętności i smak. Wiele marzeń i planów na przyszłość :D Zostać Mistrzem Cukiernictwa oraz dobrym gitarzystą, bo to również moje hobby :D
środa, 30 stycznia 2013
Ogniste skrzydełka na pierzynce z kiszonej kapusty z boczkiem :D
Dziś przyszedł smaczek na Ogniste skrzydełka na pierzynce z kiszonej kapusty z boczkiem. Naprawdę pyszne jaki i ostre :D No to kucharzymy :D
SKŁADNIKI :
- 8-10 dużych skrzydełek
- 600 g kapusty kiszonej
- 10 plastrów boczku
- 2 łyżki oleju
- przyprawy: papryka chili, curry
Skrzydełka dokładnie umyć. Do miski wlać 2łyżki oleju, dodać płaską łyżeczkę papryki chili i płaską łyżeczkę curry.I marynować w tym skrzydełka. Kapustę kiszoną przepłukać i pokroić boczek. Na blachę lub naczynie żaroodporne wyłożyć kapustę i pokrojony boczek, ułożyć na niej marynowane skrzydełka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 *C przez ok. 60 minut.
SMACZNEGO :D
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
smacznie się zapowiada: lubię skrzydełka, uwielbiam kapusię i kocham bonio!!!
OdpowiedzUsuńZapraszam :D
OdpowiedzUsuń