Dziś przyszedł smaczek na Ogniste skrzydełka na pierzynce z kiszonej kapusty z boczkiem. Naprawdę pyszne jaki i ostre :D No to kucharzymy :D
SKŁADNIKI :
- 8-10 dużych skrzydełek
- 600 g kapusty kiszonej
- 10 plastrów boczku
- 2 łyżki oleju
- przyprawy: papryka chili, curry
Skrzydełka dokładnie umyć. Do miski wlać 2łyżki oleju, dodać płaską łyżeczkę papryki chili i płaską łyżeczkę curry.I marynować w tym skrzydełka. Kapustę kiszoną przepłukać i pokroić boczek. Na blachę lub naczynie żaroodporne wyłożyć kapustę i pokrojony boczek, ułożyć na niej marynowane skrzydełka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 *C przez ok. 60 minut.
SMACZNEGO :D
smacznie się zapowiada: lubię skrzydełka, uwielbiam kapusię i kocham bonio!!!
OdpowiedzUsuńZapraszam :D
OdpowiedzUsuń